Stellantis verlaat ACEA!

11mnd geleden

In een onverwachte stap heeft het autoconcern Stellantis maandag aangekondigd uit de Europese vereniging van autofabrikanten (ACEA) te stappen, die gekant is tegen de beslissing van de Europese Unie om verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbannen.

Stellantis heeft aangekondigd dat het tegen het einde van het jaar geen lid meer zal zijn van de Europese Associatie van Automobielfabrikanten (ACEA), zonder de redenen voor zijn vertrek toe te lichten. Het enige wat de groep meegeeft is dat het een overgang wil maken van lobbywerk naar "meer directe interactie met burgers en belanghebbenden".

Hoewel hij al herhaaldelijk zijn twijfels, zelfs zijn scepsis, heeft geuit over volledig elektrische voertuigen streeft Carlos Tavares naar "een doeltreffende, globale en inclusieve 360-gradenbenadering waarbij iedereen wordt betrokken die wil bijdragen aan de verwezenlijking van duurzame mobiliteit”.

ACEA, een zeer actieve lobbyorganisatie in Brussel, omvat de 16 grootste in Europa gevestigde fabrikanten, waaronder Volkswagen, Renault, Volvo en Toyota, en was fel gekant tegen het vorige week door het Parlement goedgekeurde plan van de Europese Commissie om de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbieden.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in