Stad Brussel worstelt met zijn scanauto’s

2j geleden

Naar aanleiding van de talrijke onregelmatigheden die sinds de invoering van de scanauto's in de 10 Brusselse gemeenten zijn vastgesteld, vraagt de MR dat de inzet ervan wordt opgeschort.

Wie af en toe in het Brusselse Gewest vertoeft, heeft ze waarschijnlijk al gezien: de scanauto's die onvermoeibaar de straten van de 10 gemeenten afstruinen om automobilisten op te sporen die hun parkeergeld niet hebben betaald. Zij kunnen tot 10.000 voertuigen per dag scannen en hebben het aantal door parking.brussels uitgeschreven parkeerkaarten met ongeveer 50% doen stijgen.

Als echte "geldautomaten" voor de gemeenten hebben deze scanauto's sinds hun invoering de inkomsten spectaculair doen stijgen. Maar niet zelden duiken problemen op door de vele storingen van dit instrument. Ondanks talrijke aanpassingen krijgen automobilisten vaak  onterecht boetes in de bus.

Bovendien blijkt het systeem niet in staat de aanwezigheid van een PMR-kaart (persoon met beperkte mobiliteit) te detecteren, of gewoon illegaal parkeren tegen te gaan. Deze al te frequente problemen brachten de MR ertoe parking.brussels te vragen het gebruik van scan-auto's op te schorten. Zal de Brusselse organisatie ermee instemmen haar kip met de gouden eieren (al is het maar tijdelijk) op te bergen? Zo zeker is dat nog niet...

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in