Seats elektrische stadsmus komt in 2025

3j geleden | Nicolas Morlet

Na Toyota volgt ook Seat met een nieuwe stadsauto. Maar in tegenstelling tot de Japanners is de Spaanse fabrikant van plan het op een elektrisch model te houden. De vervanger voor de Mii komt in 2025.

 

Hoewel de komst van de elektrische auto en zijn dure technologie het A-segment, dat van de kleine stadsauto's, leek te veroordelen, blijken niet alle fabrikanten bereid het zo gemakkelijk op te geven. Met een opvallend conceptmodel kondigde Toyota al zijn nieuwe Aygo aan, en in navolging bevestigt ook Seat dat het op middellange termijn terugkeert naar de kleinste categorie. We moeten gewoon afstappen van het idee dat "klein" ook "spotgoedkoop" wil zeggen, aldus het merk.

Wat niet hetzelfde is als onbereikbaar. Met de nieuwe Arosa, of Mii, wil Seat elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken en toch voldoen aan de doelstellingen van de Green Deal. De verkoopprijs zou 20.000 tot 25.000 euro bedragen. Toch een stevige som voor een publiek dat gewoonlijk 10.000 euro minder betaalt.

Waar het model zal worden geproduceerd, houdt Seat nog voor zich. Zeer waarschijnlijk is dat het om een deelmodel gaat dat dus ook onder de badges Volkswagen en Skoda zal worden verkocht.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in