Schaft Verenigd Koninkrijk de snelheidslimieten af?

1j geleden

Liz Truss, die net tot premier van het Verenigd Koninkrijk is verkozen, heeft de snelheidsbeperkingen aan de kaak gesteld. De mogelijkheid om de Britse wegen om te vormen naar Duits model wordt overwogen.

In het hele VK wordt gedebatteerd over de invoering van een vrije snelheidslimiet. Momenteel geldt op de slimme snelwegen in het VK een snelheidsbeperking van 70 mijl (113 km/u). De investering hierin heeft de Britse politieke klasse verdeeld: meer dan zes miljard pond en jaren van proeven met onovertuigende resultaten. Vandaag staat de toekomst van de Engelse snelwegen opnieuw in de schijnwerpers, nu er sprake is van het opheffen van de limieten. Het is niet naar de zin van alle burgers...

Ecologisch probleem

Lange tijd werden de Duitse of Nederlandse modellen als voorbeeld genomen wanneer het over verkeersveiligheid ging. Hoewel een verhoging van de maximumsnelheid in het VK al werd vernoemd, is de totale afschaffing van snelheidsbeperkingen iets nieuws. Maar het is moeilijk te geloven dat dit project echt mogelijk is. Door de energiecrisis en de stijgende brandstofprijzen draaien sommige buurlanden van Europa hun standpunt om, met een tendens naar lagere snelheidsbeperkingen op snelwegen. Maar er zijn enkele uitzonderingen. Het eiland Man in het Verenigd Koninkrijk is een onafhankelijk gebied zonder snelwegen, waar geen limieten zijn.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in