Mobiliteitsshow, de nieuwe roepnaam voor autoshows?

1j geleden

Omdat ze steeds meer gemeden worden door het publiek en de fabrikanten, worstelen de traditionele autoshows om zichzelf opnieuw uit te vinden. De volgende Tokyo Motor Show, gepland voor 2023, zal worden omgevormd tot een grote mobiliteitsbeurs. Is dit een trend die ook voor onze Europese evenementen algemeen zou kunnen worden?

Traditionele autoshows zijn de laatste jaren in verval geraakt. Zij werden vooral getroffen door Covid-19, omdat de pandemie voor de meeste van dit soort evenementen, waarvan vele voor de gelegenheid werden omgevormd tot 100% digitale edities, de deuren op slot deed. Maar er is natuurlijk ook de bekoelde publieke belangstelling, met steeds minder mensen die naar de show komen, vanwege de hoge prijs van het toegangskaartje en de toenemende afwezigheid van fabrikanten. De laatste editie van het autosalon van Parijs werd gehouden zonder Citroën, Volkswagen, Hyundai of BMW! Nu de shows van Genève en Frankfurt zich al hebben teruggetrokken, wordt het traditionele autosalon bedreigd? Er zijn er gelukkig nog die stand houden, zoals de recente Los Angeles Motor Show en de Tokyo Motor Show, gepland voor oktober 2023.

Autosalon wordt... mobiliteitsbeurs

Deze laatste is echter niet aan de nieuwe trend ontsnapt en zoekt een manier om de concurrentie van de vele Chinese autoshows te bestrijden. De laatste editie in 2019 wist nog één miljoen bezoekers te trekken. Maar voor de volgende editie vervelt ze tot een grote mobiliteitsbeurs. Het doel is alle spelers op het gebied van mobiliteit en industrie onder één dak samen te brengen. Fabrikanten en auto's zullen niet langer de enigen zijn die in de schijnwerpers staan. Start-ups, dienstverleners, fabrikanten van fietsen, scooters, karren en motoren zullen ook aanwezig zijn op deze tentoonstelling 2.0. Zal deze formule succesvol zijn om meer mensen aan te trekken en de toenemende afwezigheid van traditionele autofabrikanten tegen te gaan? Het antwoord krijgen we in oktober 2023 in Tokio, en in oktober 2024 in Parijs, misschien om er de eerste Europese show van dit nieuwe genre bij te wonen...

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in