Luik: Poppy is nu al een succes en breidt zijn dekkingsgebied uit tot de luchthaven

1j geleden | Nicolas Morlet

Twee maanden na zijn lancering in Luik boekt autodeelbedrijf Poppy al het nodige succes bij zijn eerste optreden op Waalse bodem. "Het is de snelste acceptatie die we hebben gezien in de steden die we onlangs hebben geopend", zegt CEO Sylvain Niset.

De rode deelauto's van Poppy zijn sinds 7 februari in het Luikse landschap te vinden en hebben al een lange weg afgelegd. Het succes van de start-up voor gedeelde mobiliteit van de groep D'Ieteren Automotive kan volgens de CEO worden verklaard door verschillende factoren: "Luik is een stad in het hart van Europa met meer dan 12.000 actieve bedrijven, meer dan 1.000 commerciële organisaties in haar centrum en iets minder dan 200.000 inwoners met een autobezit van minder dan 40%. Aangezien het grondgebied goed door auto's wordt overspoeld, maakt Poppy het mogelijk dat de burgers zich gemakkelijk naar het centrum en de verschillende centra (ziekenhuizen, scholen, enz.) kunnen verplaatsen."

Een succes dat ook door Gilles Foret, schepen van mobiliteit van de stad Luik, wordt toegejuicht: "Deze oplossing vervolledigt het multimodale aanbod in de regio Luik. Deze voertuigen zijn een bijkomende schakel in de keten van een meer flexibele en toegankelijke mobiliteit voor iedereen.

Nu ook op de luchthaven

Om zijn aanbod te vervolledigen, heeft Poppy ook de lancering aangekondigd van een nieuwe zone op de luchthaven van Luik, die zo de vierde luchthaven wordt in het aanbod, na Antwerpen, Brussel en Charleroi. Er zijn plaatsen beschikbaar in de P1-parking, maar er wordt een luchthaventaks van 5 euro aangerekend voor het afzetten of ophalen van een voertuig ter plaatse.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in