Antwerpen: bezoekers mogen niet meer op straat parkeren

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Om de druk op parkeerplaatsen te verlichten en voetgangers meer ruimte te geven, verbiedt de stad Antwerpen vanaf 1 augustus dat toeristen en bezoekers op straat mogen parkeren.

Vanaf 1 augustus mogen bezoekers niet langer op straat parkeren. Zij mogen uitsluitend nog gebruikmaken van privéparkings, ondergrondse parkings of parkeergarages. Alleen buurtbewoners mogen hun auto op straat laten staan. Daarvoor moeten ze een bewonerskaart aanvragen bij de gemeente en die op hun voorruit plakken.

Gelukkig wordt niet de hele stad door deze maatregel getroffen. Alleen het epicentrum en een deel van de Scheldekaaien. Het doel? De stadskern voetgangersvriendelijker maken door het wegverkeer te verminderen, vooral van voertuigen die een parkeerplaats zoeken.

Talrijke vrijstellingen

De maatregel is vooral gericht op toeristen en bezoekers. Betekent dit dat het niet meer mogelijk zal zijn om voor het huis van vrienden te parkeren om hen te bezoeken? Niet helemaal, maar dan moet je vooraf het kenteken registreren op de speciale portaalsite van de gemeente. De maximaal parkeerduur bedraagt dan drie uur parkeren, tegen 3,80 euro per uur!

Mensen met beperkte mobiliteit worden niet getroffen door deze maatregel. Hetzelfde geldt voor ondernemers en de gebruikers van autodelen, op voorwaarde dat zij een speciale uitzondering aanvragen. Tot slot zullen ook gezondheidswerkers, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, artsen, vroedvrouwen, enz. een parkeerkaart kunnen krijgen tegen een maandelijkse vergoeding van 75 euro!

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in