Honda Civic viert zijn jubileum

9mnd geleden

Met meer dan 27,5 miljoen verkochte exemplaren in 170 landen sinds de lancering van het eerste model in 1972, viert de Honda Civic dit jaar zijn 50e verjaardag.

In 1972 was de Civic de eerste Honda die in Europa werd verkocht. Hij werd onmiddellijk gewaardeerd omwille van zijn compacte ontwerp, soberheid en gebruiksgemak. Uitgerust met de revolutionaire CVCC-motor (Compound Vortex Controlled Combustion) was de Civic het eerste voertuig dat voldeed aan de strengste emissievoorschriften ter wereld van dat moment, de Clean Air Act, een milieuwet die in 1970 in de VS van kracht werd en die de standaard zette voor toekomstige emissiedoelstellingen voor de hele wereldwijde auto-industrie.

Opmerkelijke ontwikkelingen

In de loop der jaren en door de generaties heen zou de Civic zich blijven ontwikkelen. Soms stilletjes, soms met een grote knal, zoals in 1987 met de introductie van de VTEC-motor met variabele kleptiming, of in 1997 met de lancering van de geduchte Type R. De Honda Civic vestigde ook een verbazingwekkend zuinigheidsrecord, met een gemiddelde van 2,8 liter per 100 kilometer diesel tijdens een reis van 13.000 kilometer door 24 EU-landen.

Zoasl beloofd

Voortbouwend op een erfgoed van een halve eeuw combineert de 11de generatie Civic prestaties en efficiëntie met een nog hoger niveau van interieurcomfort, visuele aantrekkingskracht en ergonomie.

Deze nieuwste versie is een belangrijke mijlpaal voor het merk in Europa, want het is het laatste model in het Honda-gamma dat geëlektrificeerd wordt, waarmee Honda Motor Europe zijn belofte nakomt om alle gangbare modellen tegen 2022 onder stroom te zetten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in