Als een Tesla de wegcode niet respecteert...

2j geleden

Hoewel Tesla toestemming heeft om zijn autonoom rijdend systeem in een "beta"-versie in te zetten voor tests in reële omstandigheden, is de fabrikant opnieuw tot de orde geroepen door de Amerikaanse dienst voor verkeersveiligheid. Sommige auto's stoppen simpelweg niet voor stopborden!

De "Rolling Stop"-functie, sinds het najaar van 2020 deel van Tesla's FSD-systeem (Full Self-Driving) wordt toegepast, stelt de auto in staat om onder bepaalde omstandigheden door te rijden bij een stopteken. De voorwaarden zijn dat er geen andere voertuigen of zwakke weggebruikers in de buurt zijn, dat de auto minder dan 9 km/u rijdt en dat de maximumsnelheid op andere rijstroken 50 km/u bedraagt.

Deze voorwaarden zijn niet voldoende om de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), de Amerikaanse instantie die belast is met de verkeersveiligheid, tevreden te stellen. Na verschillende vergaderingen tussen vertegenwoordigers van beide partijen werd Tesla uiteindelijk gedwongen deze functie uit te schakelen. De fabrikant erkent dat zijn systeem "het risico op een botsing kan verhogen", maar is niet op de hoogte van een ongeval dat door deze functie is veroorzaakt.

De deactivering zal op afstand gebeuren, onmerkbaar voor de klant. Het betreft alle modellen van de fabrikant die sinds 2016 zijn gebouwd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in