Rodrigue Gillion : zijn seizoen 2022 door de ogen van de redactie

1j geleden

Voor Rodrigue Gillion begint het jaar 2023 met een debriefing van het afgelopen seizoen. Auto Trends neemt deel aan deze evaluatie: hierop kan de Brusselse piloot zijn seizoen van 2023 baseren.

1. Podiumplaats in de 24 Uren van Zolder

Midden augustus vorig jaar behaalde Rodrigue een van de beste resultaten uit zijn carrière. Hij haalde het algemene podium in de 24 Uren van Zolder! Deze derde plaats veroverde hij in de Belgium Racing Porsche 911 992 GT3 Cup, samen met de ervaren Nico Verdonck, Marc Goossens en de jonge Michiel Haverans.

Tijdens de Limburgse etmaalrace in 2019 won Rodrigue Gillion zijn klasse in een BMW M235i. Toen eindigde hij tiende in het algemene klassement. In 2022 deed hij het veel beter!

2. Knappe GT4 Europe-meeting op Paul Ricard 

Tijdens de tweede meeting in het seizoen van de GT4 Europe in Le Castellet maakten Rodrigue en Nico Verdonck indruk. Het Belgische team startte als tweede in de eerste race dankzij een uitstekende kwalificatie van Nico, en eindigde net buiten de top 10 algemeen, als zesde in de Pro-Am-categorie, voor teams met veel meer sprintervaring dan Rodrigue. De tweede race van het weekend in het zuiden van Frankrijk resulteerde in een achttiende plaats algemeen, gelijk aan de achtste plaats in de Pro-Am-categorie.

3. Bemoedigende topsnelheid op Misano 

Nog steeds in de Europese GT4-klasse, met de Aston Martin Vantage AMR GT4 van het PROSport-team, maakte de Auto Trends-piloot afgelopen juli een zeer goede beurt met een hoge topsnelheid op het Italiaanse circuit van Misano. Dit treffen maakte vooral indruk op zijn coach, vriend en teamgenoot Nico Verdonck: "Qua pure snelheid, over één ronde, was Rodrigue nog nooit zo dicht op mij genaderd als in Misano. Bovendien, vóór het onvermijdelijke ongeval (ter herinnering, midden in de strijd raakte Rodrigue een auto die vlak voor hem was beginnen spinnen en midden op de baan terugschoot, red.), stonden we zesde algemeen, wat bewijst dat Rodrigue snel is. Vooral omdat je het niveau van GT4 Europe niet mag onderschatten: het is echt zwaar!”

Mooi souvenir - Terugkeer van de circuitdoop in Zolder

Je hebt het misschien gelezen in onze vorige Kroniek, toen Rodrigue en zijn bolide half december in Zolder de vorst trotseerden. De Brusselse piloot kon zijn sponsors en vrienden meenemen op een ijzige circuitdag, toen de temperatuur amper boven het vriespunt steeg. "Ik was blij dat ik mijn passie kon delen met mijn familie en vrienden en hen een beetje adrenaline kon schenken, vooral na de twee chaotische coronajaren, waarin passagiersritten op circuit verboden waren", aldus de Auto Trends-coureur.

Plussen

Rodrigue heeft ons vertrouwd gemaakt met zijn blitzstart! In Imola vloog de Brusselse piloot na een halve ronde van de 38e naar de 24e plaats! Een winst van veertien posities! Tijdens de manche in Spa ontweek Rodrigue de chaos in de eerste bocht van de Source, waardoor hij van de 36e naar de 23e plaats klom voordat de safety car op de baan verscheen.

Minnen

Rodrigue geeft het zelf toe en Nico Verdonck bevestigt het: tijdens de race rijdt hij erg standvastig, maar de gentleman-driver moet werken aan zijn aanpak tijdens de kwalificaties. We twijfelen er niet aan dat Rodrigue na dit eerste seizoen in 2022 veel heeft geleerd in de sprint om zich in 2023 op dit gebied te verbeteren.

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in