XTurismo: nieuw speeltje voor de ultrarijken

1j geleden

De Detroit Auto Show zag het debuut van deze waanzinnige nieuwe machine: de XTurismo, een vliegende motorfiets, met ook een stratosferische prijs.

Zoals sommigen van jullie misschien al geraden hebben, heeft het bedrijf achter deze vliegende motor zijn sporen verdiend in de drone-business. Op een dag kwamen de directeuren op het gekke idee om een gigantische drone te ontwikkelen. Je bestuurt hem niet op afstand, maar gaat erop zitten en houdt een stuur vast.

Zo uit Star Wars

Shuhei Komatsu, de maker van de machine, geeft grif toe dat hij zich liet inspireren door de Landspeeders uit de Star Wars-saga. In Japan werd de XTurismo vrij gemakkelijk op de markt gebracht, omdat hij niet als vliegtuig wordt beschouwd. Dat juridische aspect is minder duidelijk in de VS, waar de marketing op het punt staat te beginnen. En dan hebben we het nog niet eens over Europa. Maar twijfel niet: deze motor uitgerust met hybride motoren van Kawasaki, die 40 minuten lang tot 100 km/u kan vliegen, zal zijn aanhang wel vinden. En dat ondanks een prijskaartje van... 778.000 euro.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in