Stelde een topman van Porsche SE aan Poetin voor om Skoda's in Rusland te produceren?

1j geleden | Nicolas Morlet

Zeer pijnlijke zaak voor de Volkswagen-groep, zoals onthuld door het Duitse weekblad Der Spiegel. Een lid van de raad van toezicht van Porsche SE, een aandeelhouder van het Duitse concern, zou in januari vorig jaar een brief aan Vladimir Poetin hebben gestuurd met het voorstel om in Rusland auto's onder de merknaam Skoda te produceren en zo het "legendarische merk Volga" nieuw leven in te blazen.

Volgens het Duitse weekblad stuurde Siegfried Wolf, zakenman en sinds 2019 lid van de raad van toezicht van Porsche, een brief aan Vladimir Poetin waarin hij voorstelde auto's in het land te produceren om "het legendarische Russische merk Volga nieuw leven in te blazen". De man zag dit ook als een kans om het veld niet open te laten voor de Chinese fabrikanten die zich in het land vestigen sinds de "westerse" merken zich terugtrokken, in overeenstemming met de economische sancties waartoe besloten werd als vergelding voor de oorlog in Oekraïne. Hij stelde ook een investering van ongeveer 670 miljoen euro voor om deze productie op te zetten en beweerde 12.000 banen te creëren. Het plan, dat al heel precies was, voorzag in een volledig herontwerp van de voertuigen - te beginnen met de Rapid - en was gebaseerd op een jaarlijkse productie van 270.000 eenheden, toevertrouwd aan PromAvtoKonsalt, een bedrijf dat eigendom is van de heer Wolf.

 "Geen kennis"

Terwijl de zakenman beweerde een "fundamentele overeenkomst met de algemene directie van Volkswagen" te hebben over zijn voorstel, zei de raad van bestuur van Volkswagen tegenover Der Spiegel dat het "geen kennis" had van de brief of de "irritante inhoud" ervan.  Noch de Volkswagen-groep, noch Porsche heeft al commentaar gegeven.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in