Rijles met een F1-kampioen

5mnd geleden | Laurent Zilli

Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Häkkinen biedt je een rijles aan op een locatie naar keuze. De enige - kleine - voorwaarde is dat je zijn extreem zeldzame hypercar koopt.

Mika Häkkinen, die in 1998 en 1999 twee keer de eredivisie won, heeft zijn stempel gedrukt op de F1-geschiedenis, niet in de laatste plaats vanwege zijn Homerische gevechten met de legendarische Michael Schumacher. Hij stopte met de sport in 2001 en reed vervolgens drie seizoenen in het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) tussen 2005 en 2007. Dit is dus het soort coureur dat een gelukkige man een beetje rijles gaat geven. Gelukkig en rijk, want deze privéles is in feite een bonus die wordt aangeboden bij aankoop.

McLaren P1

Om Mika zijn kennis met jou te laten delen, moet je eerst de McLaren P1 kopen die Bonhams op 10 mei in Monaco veilt. De McLaren P1 maakt deel uit van de Heilige Drievuldigheid van de eerste hybride hypercars, samen met de Porsche 918 Spyder en de Ferrari LaFerrari, die allemaal rond dezelfde tijd zijn geboren. Op zich al iets bijzonders, maar deze is nog specialer omdat hij niet alleen eigendom is van een F1-kampioen, maar ook een validatieprototype, waarvan slechts zeven exemplaren bestaan, naast de 375 'normale' P1's die zijn geproduceerd. Schatting voor deze auto: 1,2 tot 1,5 miljoen dollar. En jij denkt dat een rijschoolcursus te duur is?

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in