Porsche onthult wat de Cayenne cabriolet had kunnen zijn

1j geleden | Nicolas Morlet

Bij de lancering van de Cayenne in 2002 was Porsche van plan om verschillende carrosserievarianten te ontwikkelen, waaronder een verrassende cabriolet. Maar het merk veranderde van gedachten. Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het model onthult het merk de concept die een voorbode was van wat deze verbazingwekkende carrosserievariant had kunnen worden. Nee, hij heeft het daglicht nooit gezien. En eerlijk? Misschien maar beter ook...

Tussen SUV's, ondanks dat ze heersen over de markt, en cabriolets, is het verre van een liefdesverhaal. Afgezien van de originele Land Rover Defender of de Jeep Wrangler zijn er maar weinig fabrikanten die zich op dit ‘terrein’ hebben gewaagd. En nog veel minder hebben er munt ut geslaan. Toch geloofden sommigen er ooit in. Zoals Porsche, dat een cabrioletafgeleide in de Targa-geest van zijn grote 4x4 overwoog.

Nu onthult het merk de stylingstudie van dit model. Deze draagt een verrassend vast achterdeel, waarschijnlijk om voldoende stijfheid te garanderen als de canvaskap is opgevouwen. De achterzijde bevat ook twee ontwerpvoorstellen. Deze moesten de uiteindelijke beslissers in staat stellen een keuze te maken voor verdere ontwikkeling. Finaal belandde het project in de ijskast, net als de versie met lange wielbasis en de coupé, die beide ook een tijdlang werden overwogen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in