Overtuigend eerste kwartaal voor elektrische wagens in België, maar niet in Wallonië

1w geleden

Febiac (De Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie) heeft haar rapport gepubliceerd over de inschrijvingen van voertuigen in het eerste kwartaal. Voor het eerst namen elektrische voertuigen de meerderheid van de inschrijvingen voor hun rekening.

Febiac registreerde 135.140 inschrijvingen van nieuwe auto's in het eerste kwartaal van het jaar. Van deze inschrijvingen waren nieuwe wagens met een geëlektrificeerde aandrijflijn (hetzij een zelfopladende hybride 'HEV', een plug-inhybride 'PHEV' of een 100% elektrische 'BEV') goed voor meer dan 50% van de markt (52,8%), waarmee ze de traditionele verbrandingsmotoren, die 47,2% van de markt voor hun rekening namen, achter zich lieten.

Elektrische auto's in opmars in Vlaanderen en Brussel, maar niet in Wallonië

Een blik op de inschrijvingen van elektrische auto's in de drie gewesten van het land in het eerste kwartaal van 2023 en 2024 toont duidelijke stijgingen in Brussel (+58,4%) en Vlaanderen (+54,9%). Tegelijkertijd bleef het resultaat in Wallonië helemaal gelijk. De bonus voor de aankoop van een elektrische auto in Vlaanderen heeft duidelijk een effect gehad op deze cijfers, met een stijging van 150,4% van het aantal inschrijvingen van elektrische auto's door Vlaamse particulieren tussen het eerste kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van 2024.

Tot slot is het model met het hoogste aantal inschrijvingen in België en Vlaanderen in het eerste kwartaal van 2024 elektrisch: de Tesla Model Y. In het Waalse Gewest was de Dacia Sandero de vaakst ingeschreven auto, terwijl in het Brusselse Gewest de Volvo XC40 het populairst was.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in