Oplaadpunten met bewakers!

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Het verhaal zou lachwekkend kunnen zijn als het niet tekenend was voor de problemen die de massale, gedwongen omschakeling naar elektrische mobiliteit veroorzaakt: een van de belangrijkste beheerders van oplaadpunten op de Britse snelwegen heeft aangekondigd beveiligers in dienst te nemen om gevechten tussen bestuurders tijdens drukke periodes aan te pakken.

Sommige bestuurders van elektrische auto's zijn deze situatie misschien al tegengekomen: lange wachttijden bij oplaadpunten op drukke dagen, zoals wanneer mensen op vakantie gaan. Met alle frustraties van dien. Moto, dat 49 oplaadpunten op de Britse snelwegen beheert, heeft daarom besloten om beveiliging in dienst te nemen om ervoor te zorgen dat gebruikers beleefd blijven tegen elkaar na een toename van "verstoringen van de openbare orde", meldt de Telegraph.

Ken McMeikan, CEO van Moto, verklaarde aan de krant: "Ik heb ze [de overheid] verteld dat het elektriciteitsnet niet genoeg capaciteit heeft om de elektriciteit te leveren die we nodig hebben wanneer we die nodig hebben. Als we er niet in slagen om deze hoeveelheid elektriciteit te garanderen, zal in de komende jaren elke Kerstmis, Pasen, zomervakantie en feestdag het equivalent zijn van een brandstofcrisis voor benzine en diesel".

De regering van Rishi Sunak heeft net het verbod op de verkoop van verbrandingsmotoren met vijf jaar uitgesteld, van 2030 naar 2035, en zal daarom in de toekomst misschien andere maatregelen moeten nemen om een oplossing te vinden voor wat de Telegraph omschrijft als een "oplaadwoede", of "oplaadgeweld", dat er zit aan te komen.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in