Mist verstoort Google's autonome auto's in San Francisco en zorgt voor chaos

1j geleden | Nicolas Morlet

Het is een grappig tafereel, hoewel symptomatisch voor autonoom rijdende auto’s, waarover de San Francisco Chronicle verslag uitbrengt. Afgelopen dinsdag werden vijf autonome "robotaxi's" van Waymo, een zusterbedrijf van Google, uitgeschakeld in het verkeer vanwege mist, wat eerder vaak voorkomt in San Francisco.

Het incident vond afgelopen dinsdag rond 6 uur ‘s morgens plaats in de woonwijk Balboa Terrace. De mist hing dicht over de Californische stad, waardoor de sensoren en camera's van het konvooi autonome voertuigen werden verstoord. Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van Waymo, het bedrijf dat autonome voertuigen ontwikkelt en eigendom is van Google's moederbedrijf Alphabet Inc. Ondanks het vroege tijdstip veroorzaakte de gebeurtenis enkele verkeersopstoppingen in het gebied, waardoor automobilisten gedwongen werden tussen de stilstaande voertuigen te slalommen, waaronder eentje die midden op de weg tot stilstand was gekomen.

De nieuwste in een lange reeks

Dit incident staat helaas verre van op zichzelf en is slechts de laatste in een lange reeks. Waymo en Cruise, een soortgelijk bedrijf van General Motors, mogen met hun geautomatiseerde auto's door de straten van San Francisco rijden. De gemeente wil hun wildgroei nu echter afremmen vanwege de verkeersproblemen die ze veroorzaken, met name aanrijdingen na ontijdig stoppen, maar er zijn ook diverse gevallen van valse oproepen aan de hulpdiensten.

Dit illustreert nogmaals dat er nog een lange weg te gaan is alvorens de mens achter het stuur kan worden vervangen.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in