Knokke-Brussel in een golfkar: wedden dat?

8mnd geleden | Nicolas Morlet

Cédric Lescut, 43 jaar, beroepssporter met een geamputeerd been, is een liefhebber van sensaties en gekke weddenschappen! Op 14 september zal hij proberen in een elektrisch golfkarretje van Knokke naar Brussel te rijden om geld in te zamelen voor zijn goede doel.

Samen met zijn vriend Silas Van Droogenbroeck, 31 jaar, zal Cedric Lescut rond 5.30 uur vertrekken vanuit Knokke met als doel rond 17.30 uur voor het Koninklijk Paleis aan te komen. Daarna zullen ze worden ontvangen door de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, de minister-president van het Brussels Gewest Rudi Vervoort, ook bevoegd voor het beleid ter bevordering van mensen met een handicap, en de burgemeester van Brussel Philippe Close.

De elektrische auto van Niagara Cars, die voor de gelegenheid volledig in de kleuren van de Smurfen werd herontworpen, zal na de uitdaging worden geveild en de opbrengst gaat naar de vereniging Android 34 voor het Octopus 34-project. Deze door Cédric Lescut opgerichte vereniging verschaft sportprothesen aan kinderen met amputaties.

Het tweede doel van deze communicatie-operatie is vooroordelen over elektromobiliteit te ontkrachten en te laten zien dat mobiliteit verandert: "We moeten onze gewoonten veranderen als we een serene toekomst voor toekomstige generaties willen garanderen", benadrukt Silas.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in