Klimaatactivisten vallen een SUV aan van... Tesla

3mnd geleden | Laurent Zilli

Pure onwetendheid of juist volledig ecologisch bewustzijn? In elk geval beperkt de Britse activistengroep Tyre Extinguishers zich niet langer tot klassieke SUV's.

Een inwoner van Bristol (Groot-Brittannië) had de onaangename verrassing zijn Tesla Model X met leeglopende banden aan te treffen. En op de voorruit waren de mensen die verantwoordelijk waren voor deze milieuactie zo vriendelijk geweest om een brief achter te laten die begon met de zin "Your gas guzzler kills". De ironie van de situatie wordt benadrukt door de eigenaar van het voertuig, die de BBC vertelde dat hij "een ecologisch verantwoorde keuze wilde maken door een elektrisch voertuig te kopen". Laten we hier niet in debat gaan...

Veiligheid

In een persbericht legt de groep uit dat haar actie niet alleen is ingegeven door vervuiling, maar ook door veiligheid. Voor de bandenprikkers heeft de SUV een grotere verantwoordelijkheid voor de uitstoot van de afgelopen tien jaar dan de luchtvaartindustrie. En het is niet beter als hij elektrisch is, want "de winning van de benodigde materialen veroorzaakt leed", en "een voertuig van 2,4 ton dat 0-100 km/u kan rijden in 4 seconden is een gevaar voor andere weggebruikers". In principe is niets van dit alles verkeerd. Maar om geloofwaardig over te komen, zou de groep misschien de letters op de ruiten moeten herschrijven.

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in