Is dit de meest excentrieke De Tomaso?

3j geleden

Morgen start de veiling "La Parisienne". Artcurial zal daar deze merkwaardige De Tomaso Pantera voorrijden, die in 1975 werd besteld door een Griek met een nogal zwoele persoonlijkheid.

Tony Mantas, een vriend van Alejandro De Tomaso, de stichter van het gelijknamige merk, was een ondernemer van Griekse afkomst. Dat hij in Italië woonde, was best passend. Deze manager van showbizzpersoonlijkheden, was een nogal excentriek figuur.

Nadat Mantas in 1975 een Mangusta Spider-prototype had gekocht, plaatste hij een bestelling voor een Pantera. Maar niet zomaar een Pantera. Mantas eiste overal aanpassingen (vooral esthetische), wat de sportwagen uniek maakte. Veeleisend als de zakenman was, stuurde hij zijn auto met de regelmaat van de klok terug naar De Tomaso voor het aanbrengen van verbeteringen. In 1985 werd hij door de Italiaanse politie tegengehouden. De auto bleek niet geregistreerd en werd in beslag genomen.

De eigenaar heeft zijn sportwagen nooit terug opgehaald. Langzaam takelde de De Tomaso af, tot hij op een veiling in 1992 werd verkocht. De nieuwe eigenaar restaureerde de auto van top tot teen. Brengt zijn bijzondere lijn u in verleiding brengt en krijg je koude rillingen van zijn grote Ford-V8? Bedenk dan dat deze Pantera op een hamerprijs van 180.000 à 220.000 euro wordt geschat.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in