Geen animo voor elektrische auto's in Europa, maar hybrides doen het beter

1w geleden | Laurent Zilli

Maart was een goede maand voor de verkoop van hybride auto's en registraties. Voor 100% elektrische auto's was het echter eerder een fiasco.

In het eerste kwartaal van 2024 daalde het aantal inschrijvingen van auto's in de Europese Unie met 5,2% ten opzichte van het voorgaande jaar, de eerste daling van het jaar. Elektrische voertuigen (EV's) werden bijzonder hard getroffen, met een daling van 11,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ondanks een groeiend aanbod van elektrische modellen van alle fabrikanten, lijken kopers zich af te keren van elektrische voertuigen.

Opkomst van hybride voertuigen

Aan de andere kant steeg de verkoop van hybride voertuigen in maart met een significante 12,6%, wat een trend markeert die tegengesteld is aan die van elektrische voertuigen. Hybride voertuigen winnen aan populariteit bij de consument, wat tot uiting komt in een stijging van hun marktaandeel van 24,4% naar 29% op jaarbasis. De verkoop van benzine en diesel lijkt te lijden, maar één factor regeert, namelijk dat er steeds minder pure benzine- en dieselmotoren op de markt zijn. Ze worden steeds vaker gecombineerd met minstens een microhybride systeem op 48 volt. Maar niet alles wat hybride heet gaat een rooskleurige toekomst tegemoet, want oplaadbare hybrides kennen ook een daling van 6,5%. Kortom, waar gebruikers voor gaan is eenvoud en betaalbaarheid. Eerlijk is eerlijk...

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in