Elke 60 kilometer één snellaadpunt in de EU

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Op een bijeenkomst in Luxemburg hebben de verschillende Europese ministers van vervoer een akkoord bereikt om het aantal oplaadpunten langs de grote wegen van Europa te verhogen. De uitbreiding gaat gepaard met verplichte compatibiliteit, wat het leven van de gebruikers moet vergemakkelijken.

De overeenkomst voorziet tegen 2025 in een snellaadpunt van minstens 150 kW om de 60 kilometer op de grote snelwegen. Vijf jaar later moet het hele pan-Europese netwerk gedekt zijn. Bovendien moeten deze oplaadpunten openstaan voor alle voertuigen en door iedereen kunnen worden betaald, zonder beperking wat bijvoorbeeld de gebruikte badge betreft. Dit is een probleem dat bestuurders van elektrische auto’s nog al te vaak tegenkomen bij openbare infrastructuur.

Hoewel het idee een stap in de goede richting zet, is dit akkoord weinig ambitieus in verhouding tot de door Europa gewenste totale elektrificatie van nieuwe voertuigen in 2035. Vooral in het licht van de versnelde overgang in sommige landen (Nederland, Frankrijk, enz.) die in de komende jaren nog verder zal versnellen en zich over geheel Europa moet uitbreiden.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in