Elektrificatie van de markt voor tweedehandsauto's wint terrein

1w geleden

Europese dealers verwachten een stijging van de verkoop van elektrische voertuigen in 2024, volgens een jaarverslag van AUTOl.com, de Europese leider in de B2B-markt voor tweedehandsauto's.

Opwaartse trend

In 2023 werden ongeveer 17.000 elektrische voertuigen verkocht op het AUTOl.com-platform, wat neerkomt op 3,2% van de totale verkoop. Uit een enquête onder partnerdealers blijkt dat het aantal professionals dat in 2023 minstens één elektrisch voertuig verkocht, met 2,6 procentpunten is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Prognoses voor 2024 tonen een opwaartse trend, met 44,2% van de dealers die verwachten dit jaar ten minste één elektrisch voertuig te verkopen. Volgens de professionele partners van AUTOl.com is de meer betaalbare verkoopprijs van elektrische voertuigen de belangrijkste factor die consumenten aanmoedigt om te kopen, gevolgd door de gezondheid van de batterij en transparantie over onderhoud. Subsidies en de beschikbaarheid van oplaadfaciliteiten spelen ook een cruciale rol in de beslissing om te kopen.

Merkdominantie

Toyota, Volkswagen en Tesla behouden de top drie posities voor de verkoop van elektrische voertuigen op het platform in 2023. Volkswagen noteerde een aanzienlijke stijging van 30,6% ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl Volvo de top 10 binnenkwam met een groei van bijna 90%. Chinese merken zoals Lynk & Co, MG en Aiways zagen hun verkoop ook aanzienlijk stijgen.

Ontwikkelingen op de Europese markt

Ongeveer 75% van de transacties met elektrische voertuigen vond in 2023 plaats over de grens, waarbij Nederland de vraag aanvoerde, gevolgd door Frankrijk en Denemarken. Italië en Polen noteerden een aanzienlijke groei in de vraag, terwijl België een relatieve stabiliteit in de markt behield. Deze ontwikkelingen in de markt voor tweedehandsauto's weerspiegelen een stijgende interesse in elektrische voertuigen in Europa, ondersteund door een groeiende oplaadinfrastructuur en stimuleringsmaatregelen van de overheid voor de aankoop.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in