Een radarvernielende superheld is op rooftocht in Italië

2mnd geleden | Laurent Zilli

De carabinieri in Italië zijn op hun hoede. Een mysterieus individu gaat 's nachts op pad in het noorden van het land om flitspalen te vernielen. Zijn naam: Fleximan.

Flitspalen zijn nergens populair, maar in Italië lijkt de haat bijzonder groot. Ook al worden er hier en daar regelmatig vernielingen gepleegd, het fenomeen doet zich systematisch voor in heel Noord-Italië, waar in korte tijd al zo'n vijftien apparaten zijn vernield. Meer was er niet nodig voor de legende van een Marvel-achtige Robin Hood, Fleximan gedoopt, om in de ban te geraken van de sociale netwerken. De bijnaam komt van zijn favoriete wapen, de slijpschijf, die in het Italiaans "flessibile" wordt genoemd.

Meer een "collectief" dan een individu

Volgens waarnemers is Fleximan in feite geen eenzame "held", maar zijn er meerdere mensen verenigd in dezelfde kruistocht, te oordelen naar de soms zeer afgelegen locaties waar de radars zijn neergehaald en de diversiteit aan methoden. De slijpschijf is één voorbeeld, maar andere exemplaren werden vernietigd met explosieven, vuurwapens of landbouwmachines. Feit blijft dat Fleximan erg populair is op de Italiaanse socialemedia en sommige politici zeggen dat deze steun erkend moet worden, aangezien flitspalen worden gezien als objecten van repressie. Maar de autoriteiten zijn niet van plan het hierbij te laten. De carabinieri hebben hun afdeling gemobiliseerd, die gewend is om maffialeden op te sporen en antiterroristische operaties uit te voeren. Er is al één arrestatie verricht.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in