De Italiaanse verkeerspolitie rijdt Lamborghini Urus Performante!

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Terwijl onze verkeerspolitie al jaren trouw blijft aan Volvo, hebben hun Italiaanse collega's net hun nieuwe speeltje gekregen: een Lamborghini Urus Performante!

Net wat de Italiaanse verkeerspolitie nodig heeft! De ordehandhavers hebben een Lamborghini Urus Performante gekregen, een SUV - Italiaans, natuurlijk - met zo'n 666 pk, die in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en 306 km/u haalt. Hij zal worden gebruikt voor noodopdrachten, maar ook voor andere doeleinden, zoals het vervoeren van plasma en organen. De Urus komt dus in dienst naast de Huracán LP610-4 die al in gebruik is.

De SUV wordt gekleed in de gebruikelijke blauw-witte uitrusting voor noodgevallen, met een zwaailicht op het dak en LED's op de voorbumper, en niet te vergeten een speciale indeling van het interieur met een uitklapbaar scherm om een bericht naar de buitenwereld te zenden, en speciale compartimenten voor het dragen van wapens en een defibrillator.

20 jaar samenwerking

De Urus Performante is al het zesde Lamborghini-model dat bij de hulpdiensten wordt ingezet in het kader van een partnerschap dat de fabrikant sinds 2004 met de 'Polizia di Stato' verbindt. Deze vruchtbare samenwerking viert volgend jaar haar twintigste verjaardag.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in