De vooruitzichten voor de Europese autosector zien er niet goed uit

4w geleden

De prognoses voor de Europese autosector onderstrepen de noodzaak van onmiddellijke actie om een onomkeerbare achteruitgang te voorkomen. Nu de wereldwijde concurrentie toeneemt en de uitdagingen van de overgang naar elektrische voertuigen zich vermenigvuldigen, bevindt Europa zich op een kritiek economisch kruispunt, zo blijkt uit een rapport van Allianz.

Geconfronteerd met de dreigende voortdurende achteruitgang van de Europese auto-industrie, wordt de roep om actie steeds luider. In zijn rapport waarschuwt Allianz voor de dringende noodzaak om het ecosysteem van elektrische voertuigen in Europa te stimuleren. Als er niet snel actie wordt ondernomen, zal de kloof met China en de Verenigde Staten alleen maar groter worden, waardoor het Europese concurrentievermogen ernstig in gevaar komt.

Uitdagingen en beperkingen van de huidige maatregelen

Hoewel er maatregelen zijn genomen zoals het verbod op de verkoop van diesel- en benzinevoertuigen, zijn deze niet voldoende om de overgang naar elektrische voertuigen te versoepelen. "Vijftien jaar geleden heeft de Chinese regering zich helemaal ingezet voor de elektrische auto. Europa neemt genoegen met een paar versnipperde stimuli," legt Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux bij Allianz Trade, uit. De oplaadinfrastructuur is ontoereikend en de financiële steun volstaat niet als gevolg van budgetbeperkingen. Bovendien stelt de afhankelijkheid van batterijen, die grotendeels geconcentreerd zijn in China, de Europese industrie bloot aan grote risico's.

De noodzaak van gezamenlijke actie

Geconfronteerd met deze dringende uitdagingen moet Europa doortastend optreden om zijn auto-industrie te beschermen en zijn toekomstige concurrentiekracht te waarborgen. Dit vereist grootschalige investeringen in oplaadinfrastructuur, meer financiële prikkels voor elektrische voertuigen en een algemene strategie om de afhankelijkheid van buitenlandse accu's te verminderen. De toekomst van de Europese auto-industrie hangt af van de snelheid en consistentie van de acties die vandaag worden ondernomen.

 

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in