De Batmobiel staat te koop!

3j geleden | Nicolas Morlet

Denkt u soms ook dat het leven een film is? Dan hebben wij een advertentie gevonden die u ongetwijfeld zal interesseren: het veilinghuis Bonhams veilt een Batmobiel! De perfecte auto voor wie graag stiekem burgerwacht houdt.

 

Deze Batmobile is een exacte replica van de auto uit de door Tim Burton geregisseerde films "Batman" (1989) en "Batman: The Challenge" (1991). Hij is gemaakt door het Britse Z Cars. Voor het onderstel gebruikte het bedrijf een Ford Mustang uit 1965, onder de motorkap zit een Chevrolet-V8 van 5,7-liter met 380 pk. Het koetswerk is opgetrokken uit glasvezel.

 

Het interieur is ook helemaal wat je zou verwachten van Bruce Wayne's auto. Het bulkt van de knoppen waarmee de beroemde held al zijn gadgets kon activeren. Die snufjes zijn uiteraard niet inbegrepen. In tegenstelling tot de homologatie voor de openbare weg. Die zal de gelukkige koper in staat stellen om met het apparaat en plein public te pronken.

 

De advertentie vermeldt verder dat deze Batmobiel, die verre van in perfecte staat verkeert (zoals blijkt uit de beoordeling van 55/100 voor de algemene staat), te koop wordt aangeboden op bevel van de rechtbank. Bij de auto wordt alleen een kopie van de papieren geleverd. De (online) verkoop vindt plaats op 20 maart om 14.00 uur GMT, zonder reserveprijs. Volgens schattingen zou deze laagvlieger tussen 23.000 en 35.000 euro moeten opbrengen.

 

Meer foto's vindt u op de website van Bonhams

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in