De Alpine Alpenglow alive and kicking op Spa

2w geleden | Laurent Zilli

De Alpenglow-concept, gepresenteerd in 2022 op het autosalon van Parijs, is ondertussen uitgegroeid tot het echte vlaggenschip van Alpine, een auto op waterstof zowaar.

De meest geharde liefhebbers van verbrandingsmotoren krimpen ineen bij de gedachte dat sportwagenfabrikanten praten over hun toekomstige 100% elektrische auto's. Alpine heeft vaak dezelfde intentie uitgesproken, maar nu blijkt uit een prototype dat het Franse merk ook geïnteresseerd is in een ander pad. In dit geval waterstof. En dan niet als middel om elektriciteit 'op te slaan', maar als brandstof, in een verbrandingsmotor.

Spa-Francorchamps

Het is in de context van een uithoudingskoers (waar Alpine momenteel veel beter standhoudt dan in de F1) dat de Alpenglow een paar demonstratierondjes zal rijden. Dat gebeurt op 11 mei, op een van de mooiste circuits ter wereld, tijdens de 6 uren van Spa (België). In het persbericht stelt de fabrikant dat de auto een labo is voor experiment, zowel op het gebied van design als duurzame mobiliteit. Interessanter is dat het merk eraan toevoegt dat de geleerde lessen zullen worden gebruikt in de competitie, zowel op het circuit als op de openbare weg. Is 100% elektrisch de toekomst van Alpine? Blijkbaar niet.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in