Zeven Alpine-modellen tegen 2030, inclusief een nieuwe A310 en een cabriolet!

10mnd geleden | Nicolas Morlet

De Renault-groep heeft grote ambities voor zijn sportwagenmerk: voorlopig staat de A110 centraal, maar tegen het einde van dit decennium moet het Alpine-gamma acht modellen tellen. Allemaal elektrisch natuurlijk.

Voor een publiek van investeerders en journalisten, op het terrein van Alpine Racing in Enstone (VK), onthulde Luca De Meo, CEO van de Renault-groep, de grote ambities voor het Franse sportwagenmerk. Alpine, dat in 2017 opnieuw werd gelanceerd, wil in 2026 break-even draaien en in 2030 een omzet van 8 miljard euro halen, met een operationele marge van 10%.

Droomgarage

Dat zijn duidelijk ambitieuze doelen, die in verschillende fasen zullen worden bereikt, te beginnen met een 100% elektrisch gamma vanaf 2026. Terwijl Alpine zich momenteel concentreert op de A110, zal het de productieversie van de concept 290_ß aan zijn gamma toevoegen, waarmee de beroemde Renault 5 Alpine nieuw leven wordt ingeblazen. In 2025 is het de beurt aan een "C-segment GT-crossover". Dit model zal worden geproduceerd in Dieppe, in de historische fabriek van het merk. In 2026 is het dan de beurt aan de A110 om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Al deze modellen vormen samen de Dream Garage zoals De Meo die aankondigde toen hij begin 2022 het herstelplan van Renaulution presenteerde.

Vier nieuwe modellen

Deze keer ging de CEO verder en kondigde hij vier andere nieuwe modellen aan tussen nu en 2030. De nieuwe A110 zal een nieuw platform inwijden, APP genaamd. Dit zal ook worden gebruikt voor een toekomstige cabriolet en om de A310 (die destijds de A110 opvolgde) nieuw leven in te blazen, dit keer in de vorm van een vierzits-sportcoupé. Daarna komen er twee nieuwe, grotere modellen die hun plaats zullen innemen in de segmenten D (vergelijkbaar met de BMW 3 Reeks of X3) en E (5 Reeks /X5), hoewel het nog niet bekend is of ze de vorm van een sedan of SUV zullen aannemen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in