Volkswagens elektrische 'Passat-break’ is bijna klaar

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen bereidt een breakvariant voor van zijn elektrische sedan ID.7. Het model bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase en zal, zoals gebruikelijk voor het merk, eerst te zien zijn in een gecamoufleerde versie voordat het begin volgend jaar wordt onthuld.

Hoewel de nieuwe generatie Volkswagen Passat niet langer bestaat als sedan -  kwestie van het pad voor de ID.7-sedan vrij te maken -, zal laatstgenoemde wél een breakcarrosserie krijgen! Het model krijgt de naam Tourer, waarmee de historische naam Variant voor de stationwagons van het merk komt te vervallen, om de technische differentiatie beter tot zijn recht te laten komen. Naast comfortabel veel beenruimte achterin biedt deze break ook een royale bagageruimte van 545 liter achter de twee zitrij. Klap ze neer en je verkrijgt 1.714 liter.

Hoge actieradius

De technische specificaties zouden dezelfde moeten zijn als die van de sedan. De motor levert 286 pk, in combinatie met een accu van 77 of 85 kWh. Het batterijenpakket kan tot 200 kW worden opgeladen, waardoor de pauzes tijdens lange ritten korter worden. Zeer lange reizen, zelfs. Met zijn verfijnde aerodynamica, waardoor hij een Cx (luchtweerstandscoëfficiënt) heeft die slechts iets hoger is dan die van de hatchback (0,24 tegenover 0,23), zou deze break niet veel toegeven op de 615 of 700 kilometer van de verschillende versies van de hatchback.

Het definitieve model wordt begin 2024 onthuld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in