VW ID.7: de Passat van de 21ste eeuw is er!

1j geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen heeft de ID.7 gepresenteerd in China, een markt waar de klassieke sedan nog steeds populair is. Een elektrisch model dat de Passat zal vervangen in het gamma, als een echte asfaltvreter met een aangekondigde actieradius van 700 kilometer!

Hoewel de Volkswagen Passat dit jaar wordt vernieuwd, komt hij er niet langer als sedan. Dit opent de weg voor de ID.7, die bijna 5 meter lang is (4,96 meter). Deze ID.7, die de esthetische codes van de ID-familie overneemt, met name in de look van de daklijn en de achterlichten, is bovenal een toonbeeld van aerodynamica, met een Cx (luchtweerstandscoëfficiënt) van slechts 0,23. Dit is bijzonder belangrijk voor een elektrische auto, want het garandeert een betere actieradius.

700 kilometer!

Op dit punt stelt de nieuwkomer niet teleur. Met zijn 85 kWh batterij heeft de dikte versie een bereik van 700 kilometer tussen twee oplaadbeurten! Deze kunnen tot 200 kW aan een snelle gelijkstroomterminal worden uitgevoerd. Dit is een belangrijke troef voor de veelrijders voor wie dit model echt bedoeld is. De kleinere versie, met de batterij van 77 kWh, die al in andere modellen op het MEB-platform wordt gebruikt, biedt 615 kilometer, wat al een van de beste aanbiedingen op de markt is. Beide zijn achterwielaangedreven, aangevuurd door een 286 pk sterke elektromotor.

Comfort en soberheid

Het interieur is uiteraard verstoken van alles wat overbodig is en centreeryt zich rond een centraal 15 duim groot scherm dat een multimediasysteem aanstuurt ontwikkeld met de feedback van de vorige modellen in het achterhoofd. Het omvat een nieuw klimaatregelingsconcept, vrij toewijsbare favorietenknoppen en een verlichte aanraakgevoelige schuifregelaar. De inzittenden zullen bijzonder verwend worden, want ze kunnen genieten van een automatisch systeem voor de temperatuurregeling van de zetels, dat via een reeks sensoren de lichaamswarmte en de vochtigheidsgraad meet om zweten te voorkomen. Er is ook een massagesysteem dat is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse vereniging voor ruggezondheid (AGR). En natuurlijk is de ID.7 uitgerust met het beste wat Volkswagen te bieden heeft op het gebied van rijassistenten, waaronder een geheugenfunctie dat de laatste 50 meter voor een stop kan onthouden, wat de auto in de tegenovergestelde richting kan reproduceren. Handig voor complexe parkeermanoeuvres.

De auto zal naar verwachting dit jaar nog in de verkoop gaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in