Volkswagen stelt gerust met fors hogere verkoopcijfers voor 2023

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen verkocht vorig jaar wereldwijd 4,87 miljoen auto's. Een indrukwekkend cijfer, hoger dan het jaar ervoor, vooral dankzij de modellen met verbrandingsmotor.

Omdat de fabrieken voor elektrische auto's van de groep de productie moesten terugschroeven om aan de afnemende vraag te voldoen, zagen sommigen dit al als een teken van de kwetsbaarheid van de Duitse reus. Volkswagen toont echter aan aangetoond dat het sterker staat dan ooit, met een stijging van de leveringen van 6,7%.

SUV's zijn goed voor meer dan de helft van de verkopen van het Duitse merk (54,2%), aangevoerd door de T-Roc, opnieuw de best verkopende auto van het merk in 2023. Maar dat is niet het enige model dat een groot succes kent: de Polo zag zijn verkoopcijfers met 44% stijgen op zijn thuismarkt in Duitsland.

Elektrische auto's doen het zo slecht nog niet

Hoewel de aanvankelijke doelstellingen ongetwijfeld niet werden gehaald, gaat het niet zo slecht met de elektrische auto's van het merk ID. Met 394.000 eenheden waren ze goed voor 8% van de wereldwijde verkoop, een stijging van 21%. Vooral de ID.3 lijkt eindelijk zijn publiek te hebben gevonden, met 30.000 verkopen in Duitsland en 75.000 in China. België was de achtste grootste markt van Volkswagen voor elektrische auto's in termen van volume.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in