Einde van een era: de Golf is niet langer Europa's bestverkochte auto, en dat is veelbetekenend!

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Het jaar 2022 blijft zijn cijfers en conclusies leveren, en vandaag lacht Volkswagen een beetje groen: de Golf is niet langer de bestverkochte auto in Europa. Erger nog: hij staat niet eens meer op het podium en is niet langer de bestseller van Volkswagen!

Deze achtste generatie van de Golf is geen succes voor Volkswagen. Niet alleen was hij de enige van zijn generatie die niet op het podium van een Auto van het Jaar-verkiezing is geëindigd, nu is hij ook van het Europese verkooppodium gedonderd.

Een primeur in 15 jaar

Daar zijn natuurlijk vele redenen voor, te beginnen met leverings- en leveringsproblemen, de opkomst van elektrische modellen en de afkeer van klanten van compacte auto's ten gunste van SUV's. In feite verkoopt Volkswagen nu meer T-Rocs dan Golfs! De compacte SUV klimt in 2022 op het verkooppodium, net voor zijn naar de vierde plaats gedegradeerde broer en net achter... de Dacia Sandero. De bestverkochte auto in Europa is nu de Peugeot 208! De compacte auto heeft daarmee een einde gemaakt aan de 14-jarige heerschappij van de Golf.

Figuren die respect afdwingen

Als dit voelt als het einde van een era voor de Golf, blijven de statistieken op zijn rapport indrukwekkend. Ga maar na, sinds 1983 heeft de Duitser slechts vijf keer zijn positie als verkoopleider opgegeven: de Fiat Punto in 1997, de Peugeot 206 in 2003, de Opel Astra in 2006, de Peugeot 207 in 2007. En dus naar de Peugeot 208 in 2022.

Bijna stabiele markt

Met 1,2 miljoen verkochte voertuigen blijft Volkswagen het best vertegenwoordigde merk in Europa, vóór - nog een verrassing - Toyota, dankzij het opmerkelijke succes van met name de Yaris en Yaris Cross, en BMW. Ook de Europese automarkt beperkte de schade in het afgelopen jaar en beperkte de krimp tot 4,1% met 11.286.939 verkochte eenheden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in