Toyota stopt niet met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren

3mnd geleden | Laurent Zilli

Tijdens een persconferentie op de Tokyo Motor Show werd bevestigd dat Toyota geen deuren sluit op zijn weg naar koolstofneutraliteit.

Tijdens de presentatie van de nieuwe GR-sportmodellen in Tokio bevestigde de charismatische Akio Toyoda opnieuw dat zijn merk zich inzet voor alle oplossingen, inclusief (en vooral) de verbrandingsmotor. Toyota zal daarom verbrandingsmotoren blijven ontwikkelen, zelfs in het elektrische tijdperk. "Er werken 5,5 miljoen mensen in de Japanse auto-industrie", vertelde hij de pers. "We mogen hen niet in de steek laten, want hun vaardigheden zullen helpen om het Japan van morgen op te bouwen".

EV, hybride, waterstof, enz.

Hoewel hij vandaag de dag niet meer aan het roer van het merk staat, is de rol van Akio Toyoda nog steeds belangrijk en blijft hij zijn passie en visie in het bedrijf injecteren. Hij heeft altijd gezegd dat elektrische auto's niet de enige manier zijn om koolstofneutraal te worden. Daarom blijft Toyota hybridisering ontwikkelen, evenals verbrandingsmotoren, waarvan sommige op waterstof lopen. En ons vingertje zegt ons dat de toekomst de man, bijgenaamd Morizo sinds hij als amateur-piloot aan de slag ging, gelijk zal krijgen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in