Toyota belooft dat GR 86 even spannend wordt als zijn voorganger

3j geleden | Nicolas Morlet

Toyota werpt een zonnestraal in het overvolle landschap van elektrische SUV's dat u de komende maanden mag verwachten. Ja, er komt een opvolger van de GT 86. Hij zal de badge GR 86 krijgen en komt ook naar Europa.

 

Toyota houdt ervan om dingen anders te doen dan de anderen. In een tijd waarin "leuke" auto's verdwijnen ten voordele van de versnelde elektrificatie, breidt de Japanse reus zijn gamma leuke sportauto's voortdurend uit. Na de GR Supra en de GR Yaris, komt er ook een GR 86!

De GR 86 behoudt de compacte, snedige look van de GT 86, maar voegt er meer rondingen en spierballen aan toe, vooral te zien aan de daklijn en de mooi bewerkte flanken. Het interieur behoudt de relatieve eenvoud die een kleine coupé als deze vooropstelt.

Maar natuurlijk is het instrumentarium digitaal en werd het centrale scherm groter voor een modernere multimediabeleving. De sfeer aan boord blijft zeer sportief, en richt zich tot de bestuurder, met een bediening die naast eenvoudig ook dankbaar gebruik maakt van knoppen. 

 

 

Beproefd recept

Deze GR 86 blijft trouw aan het recept van zijn voorganger: hij behoudt zijn viercilinder-boxer ontwikkeld door Subaru, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat volgt later.

In vergelijking met het vorige model is de cilinderinhoud toegenomen van 2,0- tot 2,4 liter. Het vermogen steeg tot 235 pk. Dit betekent dat de auto meer dan een seconde wint op de 0-100 km/u: in 6,3 seconden is hij er klaar mee. En als we voor het rijgedrag mogen afgaan op het huidige model, dat ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds veel sensaties biedt, dan verwachten we veel goeds.

 

In Europa in 2022

Later dit jaar zal Toyota alle technische info voor de Europese versie bekendmaken. Medio 2022 zou het model debuteren. Deze keer zal het ook zonder tweelingmodel bij Subaru zijn dat zijn BRZ van op het oude continent terugtrekt.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in