Taigo, de nieuwe SUV van Volkswagen

3j geleden | Nicolas Morlet

Volkswagen had al aangekondigd dat er een nieuwe compacte SUV, de Taigo, naar Europa komt. Hij wringt zich tussen de T-Cross en de T-Roc door de nadruk te leggen op zijn dynamische stijl.

 

De Taigo is niets meer dan een variant van de T-Cross met een afgeknotte achterkant. Voor Europa zal hij volgens dezelfde lijnen als zijn kleine broer - maar ook als de Polo - in de fabriek van Pamplona worden vervaardigd.

 

Hoewel de fabrikant voorlopig nog maar enkele schetsen van zijn nieuwe model heeft geleverd, kan men zich toch al een vrij precies beeld vormen van hoe het productiemodel er zal uitzien. Simpelweg omdat de Taigo gewoon een Europese versie van de Zuid-Amerikaanse Nivus is.

 

 

Zijn nut in het gamma is echter wat onduideleijk. Want deze Taigo lijkt een kopie van de 4 centimeter kortere T-Roc, die desondanks ruimer is - vooral wat kofferruimte betreft. De nieuwkomer moet het dus hebben van zijn stijl, dynamischer dan die van zijn grote broer. Zo hoopt hij "zijn stempel te kunnen drukken", alsook het hoofd te bieden aan de stevige concurrentie in deze categorie. Denk maar aan de uitstekende Ford Puma en Opel Mokka.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in