Smart toont eerste glimp toekomstige SUV

2j geleden | Nicolas Morlet

Terwijl de laatste elektrische Smarts Fortwo EQ de dealers verlaten, staat al een vervanger te trappelen. Het wordt een elektrisch SUV’je op zakformaat. Hij zal, aanvankelijk in conceptvorm, worden onthuld op het Autosalon van München in september.

 

Smart is voor de ene helft eigendom van de Chinese groep Geely (Volvo, Lotus, Polestar) en voor de andere van Daimler (Mercedes), dus wisten we al dat de toekomst van het merk meer richting Azië zou verschuiven. En inderdaad, in China zullen de volgende modellen van het merk  worden gebouwd, waaronder deze SUV.

 

 

Hij zal op een gloednieuw platform staan en de keuze bieden uit drie motoren. Indrukwekkender is dat de boordspanning 800 volt bedraagt, wat zeer snelle laadtijden mogelijk maakt. De accucapaciteit is nog onbekend, maar de actieradius zou volgens de Chinese homologatiecyclus tot 430 km reiken. Dit platform zal in de toekomst ook dienen als basis voor andere modellen van de groep.

 

 

De eerste renderings suggereren een voertuig met een fris design, dat echter afwijkt van de gebruikelijke stijl van Smart. Weg is de centrale cel (de beroemde "Tridion") in een contrasterende kleur. "De look zal anders zijn dan die van de Smart Fortwo. Dit model wordt een kans om het merk opnieuw uit te vinden," vertelde Gorden Wagener, hoofddesigner van de merken van de Daimler Group, aan onze collega's van het Britse tijdschrift Auto Express. Hij omschrijft het design als "cool, sexy en volwassen".

 

 

Het studiemodel van de Smart SUV wordt in september onthuld op het Autosalon van München (voorheen het Autosalon van Frankfurt).

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in