Maserati GranCabrio Folgore, de eerste 100% elektrische cabriolet van het merk met de Drietand!

1w geleden

Maserati presenteert de GranCabrio Folgore, een 100% elektrische cabriolet die maar liefst 830 pk ontwikkelt. Een model dat luxe, prestaties en gecertificeerde nuluitstoot combineert.

Maserati kiest definitief voor elektrisch. Na de SUV Grecale en de GranTurismo is de GranCabrio het nieuwste geëlektrificeerde model van het merk uit Modena dat de 'Folgore'-badge draagt. Hij is dus 100% elektrisch. De GranCabrio is daarmee het eerste elektrische dakloze model met vier zitplaatsen op de markt, vóór Ferrari en Lamborghini! Niet slecht! Ook op het gebied van prestaties pakt Maserati flink uit met deze cabriolet. De fabrikant claimt 830 pk in de beste configuratie, anders kan het vermogen worden teruggeschroefd tot 761 pk. Het koppel wordt geschat op 1.350 Nm. De sprint van 0-100 km/u duurt slechts 2,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 km/u.

200.000 euro en meer dan 2 ton

Deze cijfers zijn interessant, maar moeten in het echt worden geverifieerd, want Maserati claimt een actieradius van 450 kilometer. Met dit alles aan boord weegt de GranCabrio Folgore 2.340 kilo. Om hem te kunnen betalen, moet je maar liefst 200.000 euro neertellen, aangezien hij exclusiever is dan de GranTurismo Folgore, die meer dan 195.000 euro kost. De GranCabrio met verbrandingsmotor, de Trofeo, kost 234.000 euro.

Dat is de prijs die je moet betalen om met je haren in de wind te rijden, in luxe en op een milieuvriendelijke manier!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in