Marvel R zet uw vooroordeel over MG op z'n kop

3j geleden | Nicolas Morlet

MG maakte een nogal discrete comeback op onze markt. Maar met zijn resoluut moderne stijl en elektrische aandrijving brengt de Marvel R daar verandering in.

 

De SUV's waarmee het nieuwe MG debuteerde, de ZS EV en EHS, vallen niet echt op in het verkeer. Om zich beter te profileren had de Chinese fabrikant een vlaggenschipmodel nodig. Dat heeft het nu: maak kennis met de Marvel R.

 

De Marvel R is opnieuw een SUV, maar zijn gedurfde stijl staat in schril contrast met de rest van het gamma. Het is emotioneler dan de twee bestaande modellen, die zich vooral praktisch en rationeel opstellen.

 

Boontje komt om zijn loontje, want door het kekke design kan je in de koffer van het nieuwe model slechts 357 liter kwijt, terwijl de auto langer is dan een Volkswagen Tiguan. Gelukkig komt er een extra 150 liter vrij in een tweede compartiment onder de motorkap, maar alleen op de 2WD-versie.

 

Nu valt de nieuwe MG vooral op door zijn interessante binnenruimte met veel plek voor de inzittenden. Met een dashboard, dat een groot, verticaal geplaatst aanraakscherm van 19,4 duim heeft, omarmt de Marvel R de trendy aanpak. Het doet denken aan de nieuwste Ford Mustang Mach-e. De bestuurder krijgt ook een digitaal scherm, genaamd iSmart.

 

 

Drie motoren

 

De MG Marvel R vormt ook op technologisch vlak een breuk met de andere modellen. Weg met de bescheidenheid: de nieuwkomer doet het met drie elektromotoren voor een opgeteld totaalvermogen van 288 pk, overgebracht op de vier wielen. Alstublieft! Dat is genoeg om hem in 4,9 seconden naar 100 km/u te stuwen.

 

De capaciteit van de batterij is nog niet bekendgemaakt, maar MG belooft een actieradius van ongeveer 400 kilometer (WLTP). De auto kan in 30 minuten tot 80% worden opgeladen aan een snellaadstation met gelijkstroom. Op wisselstroom kan de auto drie fasen laden dankzij een standaard 11 kW-lader. Een tweede versie, met één motor minder, staat ook op de planning.

 

De Marvel R heeft ook een Vehicle-to-Load (V2L)-functie. Daarmee kan de auto zijn stroom weer afgeven. Zo kunt u een extern apparaat laden (elektrische scooter, compressor, laptop...) of zelfs een andere elektrische auto!

 

De Marvel R beleeft zijn Belgische debuut in de maand mei.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in