Lotus kondigt zijn laatste sportwagen op benzine aan... én een SUV!

3j geleden | Nicolas Morlet

Net als zoveel autofabrikanten zal de toekomst van Lotus elektrisch zijn, of niet zijn. Maar het Britse merk gunt zichzelf eerst wat adempauze alvorens de overgang te maken. Zo zal de Elise binnenkort worden vervangen door de Emira. Het wordt de laatste Lotus op benzine.

 

Onder het bewind van de Chinese groep Geely, dat met een financiële injectie een nieuw gamma wil ontwikkelen, zal de kleine Britse fabrikant Lotus zijn gezicht de komende jaren ingrijpend veranderen. In de eerste plaats zal het gamma volledig transformeren, met als vaandeldrager de elektrische supercar Evija.

Maar de voorlopige spilfiguur wordt de Emira. Die zal vanaf 6 juli de Elise, Exige én Evora vervangen. Dit wordt de laatste Lotus met een benzinemotor, waarna het merk, in nauwe samenwerking met Alpine, zal overschakelen op elektriciteit via hybridisatie of volledige elektrificatie.

De transformatie moet voltooid zijn tegen 2028. Dan zal niet alleen de elektrische sportwagen, maar ook een "lifestyle vehicle" de gelederen hebben vervoegd. We hebben het, met andere woorden, over een SUV!

Lotus zal zijn toekomstige modellen aan de hand van vier pijlers concipiëren: Essential (voor de Emira), Evolution (voor de "lifestyle"-modellen, minder radicaal), Extreme voor de supercars (waaronder de Evija) en E-Sports voor de 100% elektrische voertuigen (in samenwerking met Alpine).

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in