Hyundai start elektrisch offensief met Ioniq 5

3j geleden | Nicolas Morlet

Eerder al bood Hyundai elektrische versies aan van zijn traditionele modellen, maar deze Ioniq 5 is anders. Dit is het eerste model van hun nieuwe submerk dat exclusief gewijd is aan elektrische mobiliteit.

 

Zoals aangekondigd neemt de Ioniq 5 veel van de lijnen van de EV45-concept over. Die knipoogde op zijn beurt nogal vetjes naar de Pony, de eerste eigen auto van Hyundai. Zo markeert de eerste Ioniq 45 jaar designevolutie. De stijl wordt bepalend, want ze zal ook doorschemeren op toekomstige Ioniqs.

 

 

De Ioniq 5 is volgens Hyundai een CUV. Ofwel half compacte hatchback, half crossover. De wielbasis van 3 meter is zeer lang. Hierdoor kan de batterij in de vloer onder de passagiers worden opgeborgen. Tegelijkertijd komt er veel ruimte aan boord vrij voor zowel passagiers als hun bagage (531 liter + 24 tot 57 voorin).

 

 

Diezelfde passagiers worden binnenin in de watten gelegd, waar de twee schermen van 12 duim duidelijk de boventoon voeren. Het scherm in het midden is aanraakgevoelig en herbergt alle functies van de auto. Het passagierscompartiment is opgebouwd rond het thema "leefruimte", met een "Universal Island"-middenconsole die tot 140 millimeter naar achteren kan worden geschoven. Dat maakt aan weerszijden een vrije in- en uitstap mogelijk wanneer het voertuig in een krappe ruimte is geparkeerd.

 

 

Opgeladen in 18 minuten!

De Ioniq 5 biedt keuze uit twee aandrijflijnen: de versie met achterwielaandrijving levert 218 pk; de versie met twee motoren, een voor elke as en dus vierwielaandrijving, is goed voor in totaal 306 pk! Twee batterijen (58 of 72,6 kWh) worden aangeboden op de eerste versie, maar op de tweede is alleen de krachtigste beschikbaar.

Naast een maximale actieradius van 480 kilometer, kan de batterij vooral zeer snel worden opgeladen. Op een terminal van 350 kW duurt het slechts 18 minuten om van 10 naar 80% van de lading te gaan! Aan 5 minuten heeft u al genoeg voor 100 kilometer autonomie.

 

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar lang zal dat niet meer duren. De Ioniq 5 wordt deze zomer verkrijgbaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in