Fiat 600 2023: nu al een hybride versie

7mnd geleden | Nicolas Morlet

Slechts een paar weken na de introductie van de 600 met elektromotor, breidt Fiat het aanbod al uit met een hybride uitvoering. Dit is een milde hybride op 48 volt die als enige doel heeft om de verbrandingsmotor bij te staan tijdens het starten en vertragen.

Fiat is heel duidelijk over het doel van deze nieuwe aandrijflijn: "om relevant te blijven in markten zoals Italië, waar de volledig elektrische markt nog niet van de grond is gekomen". Het doel is dus om zoveel mogelijk mensen aan te spreken die nog niet klaar zijn om elektrisch te rijden. De Jeep Avenger en Citroën C4X, waarvan beloofd was dat ze alleen als elektrische auto's op de markt zouden komen, hebben stilletjes hun gamma uitgebreid met versies met verbrandingsmotor.

Milde hybride

Voor de Italiaanse SUV, een naaste neef van de Jeep Avenger, heeft Fiat gekozen voor een nieuwe hybride aandrijflijn. De 1,2 liter-motor met turbo van 100 pk, een driecilinder, heeft gezelschap gekregen van een elektromotor van 29 pk (21 kW). Deze wordt gevoed met een spanning van 48 volt en ondersteunt of compenseert de benzinemotor tijdens het rijden met lage snelheden, vooral bij het stoppen en opnieuw starten. Dit verlaagt de CO2-uitstoot met 15% ten opzichte van een gelijkwaardige benzinemotor, in dit geval 110 tot 114 g/km.

De Fiat 600 Hybrid zal in het voorjaar van 2024 in de verkoop gaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in