De Subaru BRZ komt eindelijk naar België!

1j geleden | Nicolas Morlet

Terwijl de Toyota GR86 inmiddels uitverkocht is in België, neemt Subaru het stokje over en begint dit jaar met de verkoop van zijn kloon, de BRZ. Dit is zeer goed nieuws voor liefhebbers van kleine sportieve auto's vol karakter.

Net als hun voorgangers, de GT86 en BRZ, is de huidige generatie het resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling van Subaru en Toyota. Maar toen ze in 2020 werden gelanceerd, werd aangekondigd dat alleen de eerste, die nu de GR86 heet, een Europese carrière zou krijgen. Tot ongenoegen van fans van het merk met het pleiadenlogo, maar ook van klanten. De vraag naar de GR86 was namelijk veel groter dan het aanbod, en velen bleven in de kou staan. Maar ze kunnen zich troosten met het feit dat ze nu de Subaru BRZ kunnen bestellen!

Concentraat van plezier!

Hoe dat rijdt, zo’n Subaru BRZ? Om dat te weten te komen, nodigen wij je uit onze test van de Toyota GR86 te lezen. De BRZ wordt aangedreven door een 2.4-viercilindermotor met 234 pk, die dankzij zijn lichte gewicht van 1.239 kilo in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Een echte kart op wielen; wendbaar, speels en heerlijk makkelijk te besturen.

Blauw... of blauw

En bij het tekenen van de bestelbon hoef je niet lang na te denken: Subaru Belux biedt slechts één uitvoering (Limited) en één kleur, Blue Pearl. Alleen het STI-pakket (zwarte accenten in de luchtinlaten aan de zijkant, diffusor, spoiler op de achterklep, speciale vloermatten en aluminium pookknop) wordt als optie aangeboden. Dit voegt 2.500 euro toe aan de basisprijs van 40.995 euro. En om voor het STI-pakket te kiezen, moet je nog even geduld hebben, want dat zal pas aan het eind van het jaar verkrijgbaar zijn, terwijl de "normale" BRZ vanaf deze zomer leverbaar is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in