De Peugeot 208 Rallye: ja, hij bestaat. Maar...

5mnd geleden | Laurent Zilli

Dit is geen photoshopdocument of een eenmalig model van een tuner. Iedereen kan deze kleine Peugeot kopen. Tenminste: in Zwitserland.

Als je een kind van de jaren 80 bent, dan heeft je hart zojuist een beetje sneller geklopt bij het zien van deze afbeelding. Het doet je denken aan de overprikkelde leeuwtjes die volgden, van de 205 tot de 106, via de 306. Zal de 208 de fakkel overnemen? Nou, ja en nee. We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat Peugeot het op dit moment niet nodig vindt om een sportversie van zijn stadsauto te ontwikkelen. Verwacht dus niet dat Peugeot de Rallye nieuw leven inblaast.

Peugeot 208 Rallye: het uiterlijk, en dat is alles

Aan de andere kant heeft een onafhankelijke dealer in Tellers, Zwitserland, besloten om deze 208 op de markt te brengen, die alle typische rally-designkenmerken heeft: witte lak, witte velgen en sierstrepen in de Peugeot Sport-kleuren. De 208 Rallye kost 24.500 Zwitserse frank, of iets meer dan 25.000 euro. En dan nu het slechte nieuws: de auto heeft niets speciaal onder de motorkap, gewoon de 1.2-benzinemotor van 100 pk. Er is ook geen sprake van om de auto lichter te maken door uitrusting te verwijderen of het chassis 'agressiever' te maken. De Peugeot 208 Rallye is daarom gewoon een mooie auto. Tegelijkertijd is zo'n uiterlijk in een soms te eenvormig autolandschap helemaal zo slecht nog niet...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in