De Alpenglow onthult de toekomst van Alpine

1j geleden | Frédéric De Backer

Het is een conceptauto, en zoals alle conceptauto's, kun je niet verwachten hem ooit op onze wegen te zien. Toch is de Alpenglow die op het Autosalon van Parijs wordt gepresenteerd, de voorstelling van hoe de toekomstige hypercar van het merk er zal uitzien die meedoet aan het WEC-kampioenschap en aan de 24 uren van Le Mans 2024.

Alpenglow betekent "Alpengloed", een verwijzing naar de gloed van de bergen bij zonsondergang. Meer concreet is de aerodynamica van de auto zeer goed doordacht, met uitgesneden pontons die de luchtstroom bevorderen en een actieve achtervleugel. De taps toelopende vleugels doen denken aan de achterkant van de Alpine A210 en A220 die eind jaren 60 deelnamen aan de 24 uren van Le Mans.

In de cockpit, rechtstreeks afgeleid van die van de racewagens, kiest Alpine voor transparantie. De pedalen, stuurwielpeddels en motorkap onthullen de technische onderdelen die gewoonlijk verborgen blijven. Dit is een manier om het duurzame aspect van de auto te communiceren, die "groene" waterstof gebruikt die wordt geproduceerd door elektrolyse van water.

De fabrikant verklaart ook dat de stijlcodes van dit prototype dienen als inspiratie voor zijn toekomstige elektrische modellen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in