De Alfa Romeo P7... is geen Alfa Romeo

10mnd geleden | Laurent Zilli

Nu de honderdste verjaardag van de 24 uren van Le Mans nadert, gonst het internet van de aankondigingen van onthullingen die tijdens het evenement zouden kunnen plaatsvinden. Helaas zal deze daar niet bijhoren.

Alpine onthult zijn nieuwe hypercar, die volgend jaar zijn intrede doet in de hoofdklasse. Ferrari zou een extreme versie van de SF90 kunnen presenteren. En wat dacht je hiervan? Subliem is het absoluut, maar helaas is het geen project van Alfa Romeo.

IED Torino

Dit is het werk van de Deense ontwerper Daniel Kemnitz. Om precies te zijn is het gebaseerd op een scriptie die hij presenteerde aan zijn professoren aan het einde van zijn opleiding aan het prestigieuze IED-instituut in Turijn. Maar omdat hij door tijdgebrek niet tevreden was met wat hij had gepresenteerd, ging hij terug naar zijn schetsen en herwerkte ze om zijn concept naar een wereld te brengen die toen nog niet bestond: de hypercarcategorie van het World Endurance Championship. Kenners spotten de onmiskenbare invloed van de legendarische Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, met bijna perfecte proporties ondanks de moderne aerodynamische aanhangsels. Het is jammer dat Alfa Romeo geen project in deze grootorde heeft. Maar ja...

Als onze informatie klopt, zou de fabrikant in de komende weken moeten aankondigen of het supercarproject wordt bevestigd of afgeblazen, en wat de volgende stap in het sportieve programma wordt na de scheiding van Alfa en Sauber in de F1. Het zou enduranceracen kunnen zijn. Met iets dat er als dit uitziet?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in