Bugatti Unseen, een uitzonderlijke tentoonstelling in Autoworld

2w geleden | Laurent Zilli

Van 8 september tot 5 november wijdt het museum Autoworld in Brussel een tijdelijke tentoonstelling aan een van de meest exclusieve merken ter wereld: Bugatti.

Ze zijn krachtig, technisch uniek, van een zuivere schoonheid en uiterst zeldzaam. Dit zijn de gemeenschappelijke kwaliteiten van Bugatti's modellen ongeacht hun geboortejaar, zoals te zien is op de tentoonstelling ‘Bugatti Unseen’ die momenteel plaatsvindt in het Autoworld Museum in Brussel. De tentoonstelling brengt een vijftiental auto's samen, waarvan sommige nog nooit eerder aan het grote publiek zijn getoond.

Bugatti Unseen Autoworld : van de oorsprong tot vandaag

Een van de belangrijke auto's op de expo is de Type 57 SC, de persoonlijke auto van de oprichter, Ettore Bugatti zelf. Wordt ook tentoongesteld: een auto die ooit nog toebehoorde aan Koning Leopold III, samen met een aantal raceauto's uit het grote tijdperk, afkomstig uit een Zwitserse collectie. Snel door naar het heden, met de Veyron, de Chiron en de EB110, een icoon uit de jaren negentig, maar vooral een van de tien Centodieci die werden geproduceerd ter ere van de 110de verjaardag van het merk, en een van de veertig Divo’s. Maar het hoogtepunt van de show is echt uitzonderlijk. Dankzij de samenwerking met de Bugatti-importeur in Brussel kon Autoworld rekenen op de aanwezigheid van de beroemde 'La Voiture Noire', een model dat uniek is in de wereld en dat in 2022 voor het vorstelijke bedrag van 11 miljoen euro werd verkocht aan een mysterieuze kenner-eigenaar. Dit is een must-see tentoonstelling voor alle fans van supercars en autogeschiedenis.

Ga voor meer informatie hier

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in