Bugatti nodigt zijn klanten uit om de 400 km/u-grens te doorbreken

4mnd geleden | Laurent Zilli

Een paar dagen geleden nodigde het legendarische Franse merk achttien van zijn klanten uit om iets te doen wat zelfs zij waarschijnlijk nog nooit hadden gedaan: de grenzen van hun auto testen.

Omdat zelfs een racebaan niet volstaat om die snelheid in een Bugatti te bereiken, koos het merk een uitzonderlijk trefpunt: het Kennedy Space Center, in Florida, op het 4,8 kilometer lange circuit waar vroeger de spaceshuttles van de NASA landden. Klanten kwamen met hun eigen auto, en vooral met de speciale sleutel die Bugatti sinds de Veyron levert. Een sleutel die de ultieme prestaties van de auto 'ontgrendelt'.

Niet vechten

Natuurlijk liet Bugatti zijn klanten niet zomaar los op het asfalt. Vooraf kregen ze advies van de testrijder van het merk, zoals nog verder vooruitkijken dan normaal, in gedachten houdend dat je bij 400 km/u de lengte van een voetbalveld aflegt... in minder dan een seconde. Het meest beangstigende advies was om "de auto zijn gang te laten gaan". Bij deze snelheid lijkt de auto over de weg te glijden. Het is dus niet nodig om te proberen het fenomeen te bestrijden, wat een teken is dat de vierwielaandrijving perfect zijn werk doet. Te oordelen naar de beelden, lijken zelfs de meest zelfverzekerde eigenaars van deze uitzonderlijke auto met een zekere emotie de ervaring te verwerken...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in