Test motoruitrusting: Falco Arrakis

4mnd geleden

Al dertig jaar komt de R&D-afdeling van Falco met originele producten. Arrakis is de andere naam voor Dune, de planeet van het zand die in maart 2024 terugkeert in de bioscoop. En omdat de saga van Frank Herbert niets met motoren te maken heeft, trekken we voor deze test deze prachtige laarzen aan.

We gaan een ritje maken op een terril en in deze omstandigheden waarderen we de Vibramzolen, die perfecte grip bieden, zelfs op gladde hellingen of losse ondergrond. Bovendien zorgen de hoogte van de bovenlaars en het vetersysteem met vergrendelwieletje voor een uitstekende ondersteuning van de enkels. Toegegeven, een echte wandelschoen zal lichter en iets flexibeler zijn, maar die laten niet toe helemaal veilig op een motorfiets te rijden zoals de bescherming onder het D3O-label... In elk geval bieden deze halfhoge laarzen veelzijdigheid.

In het zadel

We droegen ze op een trailmoto, op een GT en op een sportmoto, allemaal met hetzelfde plezier. Je zou bang kunnen zijn dat er regen over de tong binnen druppelt, maar dat gebeurde niet, zelfs niet op de sportmoto, wat bevestigt dat de door Falco gekozen hoogte bijna perfect is. Het enige voorbehoud dat we bij deze Arrakis kunnen maken is dat ze niet zo warm zijn als sommige all-weatherlaarzen uit het topsegment, maar ze blijven wel binnen de norm van goede Touring-laarzen.

Desalniettemin is deze mix tussen moto en gewoon gebruik geslaagd en voor 219 euro verdient de Arrakis een plaatsje in je garage.

Rudy Scohy

Tags: Motos-Bikes
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in