Deze motor heeft evenveel cilinders als een Bentley

3w geleden | Laurent Zilli

Hij is enorm, zwaar, luxueus en wordt aangedreven door een mechanisch systeem dat uniek is in de wereld van vandaag. Hier is een Chinees die niet kan worden beschuldigd van het kopiëren van de concurrentie.

We hebben het altijd over nieuwe automerken, maar op kleinere schaal gebeuren er ook dingen met motorfietsen. Onlangs hoorden we bijvoorbeeld over de aanstaande lancering van de Souo Touring, een motor die duidelijk is ontworpen voor langeafstandsritten, met een speciale mechanische eigenschap. De motor is een 2 liter-’Flat 8’ (vier maal vier tegenover elkaar geplaatste cilinders). Deze prachtige hotshot van 400 kilo is ook zeer luxueus, met een aanraakscherm van 12 duim, verwarmd zadel, elektrisch bedienbare voorruit, dodehoekcontrole, etc. Maar het gekste is eigenlijk de herkomst van deze motor.

Gemaakt in...

Souo's moederbedrijf is de Great Wall Group, dus deze fiets is Chinees. Waarom is dat gek? Omdat in China motorfietsen verboden zijn op het overgrote deel van de snelwegen. De baas van de groep weet dit natuurlijk en rechtvaardigt het ontwerp en de productie van deze motorfiets simpelweg door zijn passie voor alles wat vier wielen heeft. Welke betere motivatie kan er zijn? Bovendien rekent de Souo af met het cliché dat Chinezen alleen maar kopiëren. De Souo is absoluut uniek, en het is dé manier om naam te maken in een categorie (toerbikes) die wordt gedomineerd door Japanners en BMW. We zullen moeten afwachten of deze unieke motor onze contreien zal bereiken.

Tags: Motos-Bikes
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in